sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

JÄRVISEUTULAINEN KYLÄ 2013

Lauantaina 13.4. oli ilmassa suurta urheilujuhlan tuntua- ja miksei olisi ollut.

Soinissa pidetyillä vapaa-ajan messuilla julkistettiin Järviseutulainen kylä -2013 kilpailun voittaja.
Kilpailun teemana oli "Kylä tekee hyvää" ja siinä etsittiin kylää, jossa on tehty joku esimerkillinen teko tai toteutettu joku muillekin esimerkiksi kelpaava idea. Kilpailun järjesäjinä olivat Järvi-Pohjanmaan KAMPA-hanke, Järviseutu -lehti, Aisapari ry:n ja Kuudestaan ry:n HINKU-kylähanke.

Kilpailuun osallistui viisi tasavahvaa, idearikasta järviseutulaista kylää.

Vuoden 2013 Järviseutulaiseksi kyläksi valittiin HOISKON KYLÄ, Alajärveltä. Hoiskon kylässä on toiminut kyläavustaja vuodesta 2010 lähtien. Kyläavustaja tekee monenlaisia töitä, jotka helpottavat niin vanhusten kuin lapsiperheidenkin elämää. Kyläavustajan palveluita voivat ostaa kaikki halukkaat. Toiminta työllistää pitkäaikaistyöttömän ja siihen saadaan ulkopuolista rahoitusta. Kyläavuvstaja lisää kylän turvallisuutta ja mahdollistaa ikäihmisten kotona asumisen pidempään sekä tukee lapsiperheiden elämää kylällä. Kyläavustaja toimintamalli on selkeä ja levittämisen arvoinen.

Kunniamaininnalla palkittiin aktiivinen SÄÄKSJÄRVEN KYLÄ, Vimpelistä. Sääksjärven kyläläiset ovat rakentaneet Kouluniemen kylätalon läheisyyteen virkistysalueen , josta löytyy lapsille leikkivälineitä sekä kaikkien käytössä oleva suurehko grillikota. Kylätalolla on myös kyläseuran omien tilojen lisäksi kyläseuran ylläpitämä palvelutalo. Kouluniemen pihapiirissä sukupolvet kohtaavat ja kanssakäymistä syntyy luonnostaan.

Kyllä asia on niin, että meillä on mukavia, monitaitoisia ja mielettömän idearikkaita kyliä ja kyläläisiä,

tuumailee INTO


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti