tiistai 27. syyskuuta 2011

Turvallisuus ennen kaikkea

Syksyn pimetessä alkavat haasteelliset kelit niin autoilijoille kuin muillekin tiellä liikkujille.  Aamulla lähdettäessä aurinko ei vielä ole ehtinyt nousta illalla kun palataan takaisin alkaa jo kovasti hämärtää. Syyspäivän tasaus ohitettiin jo muutama päivä sitten ja valoisa aika lyhenee noin viidellä minuutilla päivässä.

Nyt ei pidä unohtaa sitä tielläliikkujan ehdotonta vakiovarustetta eli HEIJASTINTA!

Käytä heijastinta vaatteissasi, vaikka näet auton hyvissä ajoin, ne eivät näe sinua. Heijastin näkyy jopa 200 metrin päähän, mutta ilman heijastinta erotut vasta, kun auto on 40 – 45 metrin päässä sinusta. Autoilijan on hyvä muistaa myös, että hän, noustessaan autosta on myös jalankulkija.

Jos heijastin jää kotiin, tulee liikkua varovaisesti ja välttää viime hetken syöksähdyksiä pihasta tielle.  Lumisella tai märällä tiellä taajamanopeuksillakin ajavan auton pysähtymismatka on 40 metriä, taajamien ulkopuolella siis huomattavasti pidempi.

Autoilijan on hyvä muistaa myös ennakoiva ajotapa ja riittävä turvaväli.

Aisaparin kyläviikko osuu 27.10 – 4.11.2011 (www.aisapari.net) osuu juuri tuonne pimenevän ajan keskelle, eikä heijastimen käyttöä pidä unohtaa. Into lupaa antaa vakavan muiskutuksen jokaiselle, joka saapuu tilaisuuteen ilman heijastinta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti