maanantai 12. marraskuuta 2012

Kylien valot kutsuvat 23.-25.marraskuuta

Vajaan parin viikon kuluttua pidetään Aisaparin alueella Kylien valot -tapahtumaviikonloppu, jonka tavoitteena on nostaa esiin kylien elinvoimaa. Kyliä on kutsuttu ilmoittamaan tapahtumiaan yhteismainontaan ja mainokset tulevat ensi viikon paikallislehtiin. Muutamia kyliä on mukaan ilmoitautunutkin, mutta paljon saisi vielä tulla lisää.
Ilmoittautumisia otetaan vastaan tämän viikon torstaihin saakka. Pistäkäähän tuulemaan!
Tapahtuman ei tarvitse olla suuren suuri, ihan kynttiläilta kylätalolla tai iltateehetki riittää. Jossakin kylän äidit kokoontuvat lapsineen nyyttikestiperiaatteella, toisaalla taas pidetään kylän yhteinen joulujuhla tai joulunavaus myyntipöytineen ja yhteislauluineen.
Toiminnan laatu ja laajuus on kylästä itsestään kiinni, ja järjestäjäksi käy toki muukin taho kuin kyläseura - tarkoituksena on vain osoittaa, että elinvoimaa ja toimintaa on myös keskustojen ulkopuolella: jouluvaloja kun sytytellään pääasiassa kaupunkien ja kuntien keskustaajamissa, mutta joskus kävijävirta voisi kulkea toiseenkin suuntaan!
Kun tapahtumat kerätään yhteismainontaan, saadaan toiminnalle näkyvyyttä ja houkutellaan väki kulkemaan kylänraitteja.
Tempauksen takana ovat Aisaparin hankkeet - Kauhavalainen kylämaisema ja Hinku - kylien aktivointihanke - ja tempaus käsittää koko Aisaparin alueen: Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli.
Tapahtumia voi ilmoittaa Reetalle ja Päiville, ja mieluusti hetimiten niin ehtivät mainokseen!
reetta.yli-hynnila@4h.fi, puh. 045 654 8838
tai paivi.kultalahti@aisapari.net, puh. 0400 239 359

Voima asuu kylissä ja jokaisessa meissä asuu kyläläinen,
uskoo Into


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti