torstai 6. lokakuuta 2011

Kyllä historia on mielenkiintoista

Erityisesti INTO on tällä hetkellä kiinnostunut Suomen itsenäistymiseen liittyvästä menneisyydestä ja siitä miten rohkeita ja ennakkoluulottomia olivat ne nuoret miehet, jotka lähtivät salaa, useimmat kielitaidottomina, tuulessa ja tuiskussa kohti tuntematonta. Siinä vaiheessa ei ollut tietoa mihin olitiin menossa tai mitä oli tapahtumassa, joku ihmeellinen voima se oli, joka ajoi heidät liikkeelle.

Näille nuorukaisille INTO kohottaa evijärveläisestä järvikaislasta tehdyn hattunsa mennen tullen ja vielä palatessakin.

Hochenlockstedtin museossa, www.museum-hohenlockstedt.de, voi käydä tutustumassa  historiallisiin koulutuspaikkoihin Saksassa. Museossa on pysyvä näyttely Suomen itsenäisyysliikkeestä ja suomalaisten jääkäreiden sotilaskoulutuksesta Lockstedtin leirissä ensimmäisen maailmansodan aikana.

Jääkärien historiaan Suomessa voi tutustua täällä Aisaparin alueella, Suomen Jääkärimuseossa, Kauhavan Kortesjärvellä www.kauhava.fi/palvelut/kulttuuri/museot/suomen_jaakarimuseo/, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka.

INTO taitaa istahtaa takkakivelle pohtimaan sitä, miten voisimme ensi vuonna juhlia ja juhlistaa Suomen itsenäisyyden 95-vuotista taivalta, puhumattakaan siitä minkälaiset juhlat järjestetään vuonna 2017, kun Suomi täyttää 100-vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti