perjantai 29. marraskuuta 2013

Jaettua osaamista

Leader-kuvioissa tulee joskus sellainen olo, että pitäisi osata vähän kaikesta kaikki. Helposti siinä sitten tuntee itsensä typeräksi, kun ei siirtyminen mikroyrityksen liiketoiminnan arvioinnista kylätapahtuman sisällön ideointiin tai patikkareitin kunnostuksen budjetointiin tapahdukaan ihan sekunneissa. Toisaalta on etuoikeutettu olo, kun saa olla niin monessa mukana. Kyllähän sitä lisäksi toivoisi, että siitä omasta mukana olosta olisi hyötyä myös itse asialle.

Osaamista on monenlaista. On tietoa, taitoa ja viisautta niitä käyttää. Oma osaamisemme on toisaalta rajallista, toisaalta sitä on aina mahdollista kehittää. Parhaimmillaan osaaminen kuitenkin on ryhmässä: Yksin väkertämällä tuskin saa samanlaista tulosta kuin yhdessä asiaa pohtimalla.

Hajautetusta tai jaetusta osaamisesta on kyse myös Leaderin toteuttamisessa. Aisaparilla on rahaa strategiansa toteuttamiseen, mutta yksin yhdistyksen hallitus tai työntekijät eivät tuloksiin pääse. Tarvitaan osaavia ihmisiä alueelta, joilla on ideoita ja asiantuntemusta. Näin tulevat yritykset perustettua ja patikkareitit rakennettua.

Mitäs mieltä sinä olet osaamisesta? Mitä taitoja sinun mielestäsi maaseudulla tarvitaan? Entä mitä taitoja sinulla on, mistä voisi olla iloa muillekin? Osaaminen lisääntyy jakamalla!


Terveisin,

Into

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti