maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kesätapahtumien satoaInto vietti pari vauhdikasta päivää maatalousnäyttely OKRAssa, Oripäässä. Siinä oli intoa kerrakseen, kun talkoovoimin oli sellainen tapahtuma saatu pystyyn. Kaikki toimi hienosti eikä vessaankaan tarvinnut jonottaa. Hatunnosto oripääläisille!

Omilla kylillä tapahtui myös, ja lauantaiksi Into ehtikin jo Menkijärvelle, jossa kyläläiset olivat järjestäneet hienon tapahtuman yhdessä Kauhavan Lentosotakoulun kanssa. Sunnuntaina oli sitten Luoma-ahon vuoro näyttää mallia kyläjuhlaan. Luoma-aholle saapui järjestäjien iloksi moninkertainen määrä yleisöä ennakkoarvioihin nähden.  Hyvin järjestäjät urakastaan kuitenkin selvisivät , ja makkaraa riitti kaikille.

Oripäässä kuulemma rahoitetaan kunnankin palveluita OKRAn tuotoilla, puhumattakaan mukana olevista järjestöistä. Talkoovoimin järjestetyt tapahtumat ovat toimiva varainkeruumuoto, jota pitäisi uskaltaa käyttää enemmän. Eihän kyläyhdistys ilman rahaa pyöri, ainakaan kovin kauan. Pienistä puroista, kuten arvonnoista ja kahvin myynnistä kasvaa äkkiä mukava potti yhdistykselle.

Työtähän tapahtuman järjestäminen vaatii, ja mitä isompi tapahtuma on, sitä suurempi vastuu järjestäjillä on. Tekemällä oppii, ja aloittaa voi pienemmästä.  Menkijärven tapahtuma onnistui hienosti, ja siitä tulee varmasti perinne, kuten myös Luoma-ahon kyläjuhlasta. Jostain tämän kesän kylätapahtumista voi aikanaan kasvaa meidän alueen OKRA. Toivotaan ainakin!

Into


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti