lauantai 18. helmikuuta 2012

Liukasta laskiaista!

Kylä on muutakin kuin kylätie, talot ja pellot. Kylä muodostuu ihmisistä ja heidän suhteistaan. Sukujen historiasta, tärkeistä paikoista ja tavoista. Jokainen kylässä asuva tekee kylän – millaisen kylän sinä teet?

Kylän yhteistoiminta  tiivistyy kylätoiminnassa, josta huomenna ovat osoituksena kylien laskiaisriehat, joita on ainakin Kauhavalla, Ylihärmässä, Evijärvellä, Lappajärvellä... taitaa omat riehansa loytyä joka kulmakunnalta!
Jokainen kyläläinen  tuo oman mausteensa kylän tapahtumiin, kehittämiseen ja arkeen. Kylän ja kyläläisten yhteisen hyvän puolesta toimivat aktiivit tekevät vapaaehtoistyötään jokainen omalla tavallaan ja omista lähtökohdistaan. Toiselle on tärkeää perinteen kerääminen ja säilyttäminen, toiselle uuden toiminnan kehittäminen. 

Jokainen kyläläinen ja kyläaktiivi on tärkeä. Kukaan ei voi yksin pitää pystyssä kyläyhdistystä, järjestää tapahtumaa tai viedä läpi kylähanketta. Siihen tarvitaan erilaisia ihmisiä, erilaista osaamista ja usein miten vain paljon käsiä.
 
Kylätoiminnassa ei painosteta tai pakoteta: jokainen saa osallistua innostuksensa mukaan. Kylätoiminta tarjoaa puitteet monenmoiselle osallistumiselle. On työtä joka sopii hiljaisemmalle, puheliaammalle, kätevälle tai vähemmän kätevälle.  Palkkioksi vapaaehtoistyöstä saa hyvän mielen ja toivottavasti myös kiitoksen silloin tällöin.

Osoitetaanpas arvostusta oman kylän aktiiveille ja kysäistään, miten voisi osallistua ja olla avuksi seuraavassa kylätapahtumassa. Kun tekijöitä on paljon, riittää kun yksi tekee vähän. Vähälläkin voi saada ihmeitä aikaan! 

Intoillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti