maanantai 7. marraskuuta 2011

Kyläillään-oppaasta tietoa Aisaparin alueesta

Aisaparin kyläviikon alussa julkaistiin Kyläillään-opas. Opasta esiteltiin ja jaettiin koko viikon ajan eri puolella Aisaparin toiminta-aluetta pidetyissä tilaisuuksissa.

Aisaparin alueella on sadoittain kyliä ja kulmakuntia, toiminnallisia taloryhmiä ja uusia kaupunginosia. Kyläillään-oppaaseen on kirjattu tietoa Aisaparin alueen kylistä ja kotipaikoista.

Oppaaseen on koottu niin tietoa kuin tarinoitakin kyliltämme ja kunnistamme. Lähteinä on käytetty kesällä järjestetyn Aisapari-kyselyn tuloksia, kyläsuunnitelmien perustietoja, kyläkirjoja ja muita historiikkeja sekä Internetissä kylien kotisivuilla ja muilla sivuistoilla vastaan tulleita tietoja.

Oppaan lopusta löytyvät Aisaparin toiminta-alueen kylätalojen, nuorisoseurojen ja muiden kokoontumistilojen yhteystiedot. Sieltä löytyvät myös Aisaparin alueen museot ja näyttelytilat sekä kirkot.

Tutustu Kyläillään -oppaaseen Aisaparin kotisivulla www.aisapari.net.

INTO on saanut opasta lueskellessaan paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa omasta kotiseudustaan ja suunnittelee ensi kesänä tutustuvansa mahdollisimman moneen kylätaloon ja kotiseutumuseoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti