perjantai 21. lokakuuta 2011

JOKO PIAN PÄÄSTÄÄN TANSSAHTELEMAAN

Tiedätkö sinä minkälaiseen perinteeseen kuuluvat; vanha marssi, tulopeli, takanperä, hoijakka ringit, prikan potkaasu ja kenkkäri. INTOlle tämä ei ole ollenkaan vieras asia, nehän kuuluvat eteläpohjalaiseen kruunuhääperinteeseen.  Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura kokoaa opasta monipuolisesta eteläpohjalaisesta kruunuhääperinteestä. Oppaaseen tulee tietoa musiikista, tansseista, puvustuksesta, ruokailusta ja juomaperinteestä maakunnan eri alueilta. Tulevaa opasta voivat hyödyntää muun muassa häitä suunnittelevat parit, kulttuuritapahtumat, matkailuyritykset, yhdistykset ja seurakunnat. Mikäli sinulla on tietoa tai kuvia omalta alueeltasi ota yhteyttä Jorma Aroon, jorma.aro@netikka.fi, puh. 0500 268 605

Hankkeessa järjestetän myös kaikille avoimet alueelliset kruunuhäätilaisuudet. Lappajärvellä tilaisuus pidetään lauantaina 26.5.2012 klo 12 alkaen. 

INTOn tanssivarvasta alkoi kolottaa välittömästi, kun hän kuuli sanan kruunuhäät, mutta joutuuko INTO odottelemaan irtipääsyä kevääseen saakka. Eipä hätää. Torstaina 27.10. alkaa Aisaparin kyläviikko. Ensimmäisenä tapahtumana Alahärmän kotiseututalolla on jukoilta. Jukoilta liittyy entisaikojen kekrin viettoon: torstaina viikkoa ennen pyhäinpäivää loppui palveluskansan pitkä vuosi, katkesi juko ja tuli irtaviikko eli se ensimmäinen ja ainoa lomaviikko koko vuonna.

Jukoiltana pitää perinteiden mukaan tanssia ja Myllykosken Marjatta tulee pitämään hyppyharjoitukset, Kyläillään -oppaan julkistamisen jälkeen, Alahärmän kotiseututalolle, osoite: Knuuttilanraitti 305. Tervetuloa mukaan!

INTO on kyllä niin menopäällä, että kuihkahan sen saa pidettyä aisoissa, kokonaisen viikon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti