perjantai 25. tammikuuta 2013

Pakkanen paukkuu, vaan Into ei hyydy
Kyllä se pakkanen osaltaan ajaa intoilemaankin: PIKKOLO III –koordinointihankkeesta on haettu rahoitusta monen kylätalon ilmalämpöpumppuihin ja tiiviimpiin ulko-oviin. Mukavampi se on toki kylätalolle kokoontua, jos pakkanen pysyy ulkopuolella. Innostavaa oli huomata, että taas hakijoiden joukossa oli ihan uusia yhdistyksiä, siis uusia hanketoteuttajina. Mitä useampi kylä hyötyy LEADER-rahoista, sen parempi. 


Hakemuksia tähän tämän ohjelmakauden todennäköisesti viimeiseen koordinointihankkeeseen tuli peräti 26 hakemusta. Hakemusten kustannusarviot yhteen laskettuna olivat yli 360 000 euroa. Rahoitusta ei ole tarjolla yhtä paljon, joten kaikki hakemukset eivät rahoituksen piiriin pääse. Aika moni kuitenkin. Aisaparin hallitus valitsee rahoitettavat alahankkeet parin viikon päästä.


Jos joku vähän intoa vie, se on se hankehallinnon monimutkaisuus. Vai onkohan se niin, että elävä elämä on joskus liian monimutkaista – tai monimuotoista -  jäykälle hallinnolle. Lueskelin tuossa luonnoksia tulevan ohjelmakauden käytännöistä, ja positiivisella mielellä odotan kyllä tulevaa: Näyttäisi todellakin siltä, että pienet hankkeet pääsevät tulevaisuudessa helpommalla tuon paperin pyörityksen osalta.


Jaksetaan nyt vielä nämä PIKKOLO III:n ja muidenkin hankkeiden paperit mapittaa. Jos ei muuta, niin uusi kausi tuo ainakin uudet lomakkeet!

Into

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti