perjantai 1. helmikuuta 2013

Järjestötoiminta jyllää!

Into lähetti tiistaina 700 kirjettä Aisaparin alueen yhdistystoimijoille, lähinnä puheenjohtajille ja sihteereille. Osoiterekisteriä on kartutettu ajan mittaan sekä hanketoiminnan myötä että tilaisuuksiin osallistumisten ja yhdistysten nettisivujenkin kautta.

Siinä osoitetarroja hartaasti liimaillessa puski mieleen kunnioittava ajatus vapaaehtoistyön tekijöitä ja järjestöaktiiveja kohtaan: kuinka monenlaista toimintaa yhdistykset meidänkin alueella tarjoavat!

Harrastustoiminta, virikkeet ja palvelut olisivat paljon huonommalla tolalla, ellei yhdistyksiä olisi. Yhdistyksissä on asiat voidaan joustavasti suunnitella ja toteuttaa yhdessä heti, kun henki tulee päälle ja massi antaa myöten - eikä tarvitse odotella, että joku toinen tulisi toteuttamaan asian - se odottelu kun on yleensä vielä turhaakin.

Omaehtoisuus, itse toteutettavat ideat ja talkootyö antavat paljon myös tekijälleen: porukassa tapaa samoin ajattelevia ihmisiä, löytää ystäviä ja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on helppo viedä kaikenlaisia asioita eteenpäin.

Aisapari haluaa kirjeillään ja sähköposteillaan tavoittaa alueen yhdistysväkeä kahdesta syystä. Ensinnäkin tahdomme jakaa tietoa tarjolla olevasta rahoituksesta ja toiseksi tahdomme tiedottaa edelleen yhdistysten toiminnasta ja tapahtumista niin, että väki saadaan liikkeelle yli kylä- ja kuntarajojenkin. Näin syntyy uusia verkostoja ja virikkeitä, hyvät käytännöt leviävät ja alue voimistuu entisestään. Yhdessä olemme vahvoja!


Tavoittamisen tärkein edellytys on tietenkin oikea osoite. Yhdistystietojen päivityslomake on kätevää täyttää netissä Aisaparin kotisivulla tässä linkissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti