maanantai 16. heinäkuuta 2012

Liikuntaa ja lähimatkailua

Jos eivät mansikkamaa tai muut hommat hätyytä eikä AINA jaksa rannallakaan löhöillä, kannattaa hypätä pyörän selkään tai auton kyytille ja tehdä kotiseuturetki! Ja tenavat joukkoon ilman muuta, mitäs se kesäretki olisi ilman takapenkin räpätystä.
Kaikki me tunnemme Särkänniemen, mutta kuinkas Alahärmän Ekolan mystisine muinaistarinoineen tai Tapolan vuoren kivikirkkoineen ja vuorenpeikon linnoineen Lappajärven Ylipäässä? Ja Alajärven Pyhävuorella niitä peikkoja vasta asustaakin! Jylhiä retkikohteita ovat myös Lapuan Simpsiö ja Vimpelin Lakeaharju - pääsee täällä lakeuksillakin ihailemaan kesämaisemia vähän korkeammalta. Alueen lukuisat näkö- ja lintutornit auttavat asiaa entisestään.
Vaellusreittejä, laavuja ja erikoisia luontokohteita löytyy joka pitäjästä, eikä puutu rakennettujakaan matkailukohteita; museoista, näyttelytiloista ja tapahtumista puhumattakaan.
Ja palvelut pelaavat. Esimerkiksi matkailun kehittämiseen ja matkailuyrittäjien verkottumiseen keskittynyt Voimaverkko-hanke sai Aisaparin alueelta 40 osallistujaa, joihin voit tutustua lähemmin tässä linkissä.
Elikkäs aina ei tartte lähteä merta edemmäs kalaan, kotiseudullakin piisaa kesälomapäiviksi monenlaista mielenkiintoista viihdykettä!
Suosittelee Into

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti