perjantai 1. kesäkuuta 2012

Koululaiset kesälaitumille!

Huomenna päättyy koululaisten arkinen aherrus todistusten jakoon ja lukionsa päättävät saavat painaa valkolakin päähänsä pitkän uurastuksen jälkeen. Heillä, samoin kuin ammattiin valmistuneilla alkaa uuden elämän rakentaminen, oman paikan hakeminen joko työelämästä tai jatko-opinnoista.
Valinnat kuljettavat valitettavan monet pois kotiseudulta, mutta toivottavasti paluukin pysyy mielessä: kyllä täältäkin elämän rakennuspuita löytyy, plussana tuttu ja turvallinen ympäröivä yhteisö.

Koululaiset saavat huomisesta alkaen tarpeellisen hengähdystauon koulutyöhön. Samalla toivoo heidän irtaantuvan tietokoneen näppäimistöistä ja peliohjaimista ainakin aurinkoisten kesäpäivien ajaksi. Jos yhteistä lomaa ei vanhempien kanssa ole koko kesän ajaksi, voi virikkeeksi lähteä vaikka leirille. Monet järjestöt ja kuntien vapaa-aikatoimet järjestävät monenlaista virike- ja retkitoimintaa lapsille ja nuorille lomapäivien ratoksi.  Esimerkiksi Härmänmaan 4H järjestää jokavuotiset taideleirit: Kortesjärvellä Purmojärven Rantahallilla 4.-8.6. ja Kauhavalla Kleimolan kylätalolla 11.-15.6.2012. Nuorten askartelu-, luonto- ja virkistyspäivät pidetään Kauhavalla Mäenpään hiihtomajalla samoin heti ensi viikolla, katsokaa lisätietoja järjestöjen kotisivuilta ja tapahtumakalentereista!

Leireillä ja uimakouluissa ynnä muissa oppii tarpeellisia taitoja koko elämän ajaksi, ja  perheen yhteiset kesäretket antavat mukavaa muisteltavaa talven varalle. Mutta HUOM: lomastressin välttäminen on vähintäänkin yhtä tärkeää, ja sitä taitoa ei voi oppia muuta kuin löhöämällä!

Ladataan akut auringossa,
toivoo Into

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti