perjantai 28. lokakuuta 2011

Tänään syötiin pipareita

– mutta vaan Aisaparin kyläviikon avointen ovien päivän kunniaksi. Joulu saa vielä odottaa. Eikä ne piparitkaan ihan perinteisiä olleet, vaan Aisaparin logon muotoisiksi leivottuja. Ja hyvältä maistuivat jukoillan remmastuksen päälle. Kiitos käynnistä toimistoilla piipahtaneille! 

Huomenillalla mennäänkin sitten Alajärven Luoma-aholle kyläiltaan ja pyhänä Kortesjärven kirkkoon Pirttisen kirkkopyhään: Kirkkokaffeet juodaan seurakuntatalolla ja sitten jatketaan Jääkärimuseolle  museoväen ja muiden perinneharrastajien yhteistapaamiseen.

Kyllä on mukava päästä kuulemaan, mitä Lampisen Maria tuo kuulumisia maailmalta! Kulttuuri kutsuu -esiselvityshankkeesta taitaa syntyä monenlaista yhteistä kehitettävää. Toivottavasti vaan museoita ylläpitävät tahot ja muut innokkaat ihmiset kunnista ja pitäjäseuroista ym puulaakeista tulevat paikalle. Samalla vauhdilla voi jatkaa sitten Ylikylän nuorisoseuralle iltakuudeksi sinne tarinakoulutukseen, josta olikin jo aikaisemmin puhetta.

Näihin aikoihin ei sen paremmin kunnilla kuin muillakaan museoiden ylläpitäjillä tahdo olla liiemmin varoja. Sen vuoksi yhteistyö ja hanketoiminta ovat entistäkin tärkeämpiä. Ja mikäs sen mukavampaa, kun turista samanhenkisten ihmisten kanssa ja miettiä tulevia? Meillä on kaikilla omat konstimme ja kokemuksemme, joista olisi hyvin jakaa vinkkiä muillekin.
  • Museot ovat kansakunnan muisti,
    muistuttaa Into.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti